Top

Met een scheutje honing in je thee heb je het idee dat je gezond bezig bent. Het is niet de bedoeling om je teleur te stellen, maar in honing zitten nogal wat calorieën. Is het dus wel een goed idee om honing te nuttigen?

Zelfs in de prehistorie wat honing al populair. In die tijd moesten zelf aan honing zien te komen door in bomen te klimmen. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer nodig. Honing wordt door imkers gewonnen en wij kunnen deze gewoon in de supermarkt kopen.

Om 10 gram honing te kunnen produceren worden er per bij meer dan 400.000 bloemen bezocht. Ze werken er dus heel erg hard voor en kunnen hierdoor wel wat extra energie gebruiken. Maar hebben wij de calorieën uit honing wel nodig?

Calorieën

In 20 gram honing (ongeveer een eetlepel) zitten 64 calorieën. Dit is vergelijkbaar met een hardgekookt ei, net iets meer dan een banaan en een beetje minder dan in een appel. Wil je dus graag minder calorieën gebruiken, dan is honing niet echt handig.

In 100 gram thee zit maar een enkele calorie. Het is dus makkelijk uit te rekenen hoeveel calorieën je bespaart als je geen honing meer in je thee doet. Als je dan ook nog weet dat honing 16 gram suiker per 20 gram bevat, dan is het zeker niet goed voor de lijn!

Rauwe honing

Het is een feit dat ons lichaam suiker nodig heeft. Zeker als je een gezond voedingspatroon hebt kan je in bepaalde gevallen beter voor honing kiezen dan voor suiker. Hierbij moet er rekening gehouden worden met het soort honing of suiker watje kiest.

Diverse soorten suiker zijn namelijk bewerkt. Rauwe honing daarentegen bestaat uit natuurlijke suiker en nog een paar voedingsstoffen. Helaas is de meeste honing die je in de supermarkt koopt verhit tijdens de productie.

Dit zorgt ervoor dat er weinig voedingsstoffen meer overblijven. Of honing echt zoveel meer gezondheidsvoordelen heeft dan suiker is tot heden toe nog niet bewezen. Toch lijkt het zo te zijn dat je het beste voor rauwe honing kan kiezen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *