Top
AfvallenGezondheidsnieuws

Thuis afvallen met de hoelahoep

Wie kent het niet van vroeger. De hoelahoep. Tegenwoordig kun je hoelahoepen als sport. Het wordt soms ook wel onderschat. Je kunt met de hoelahoep een leuke work-out doen om zo je uithoudingsvermogen te verbeteren. Echter hoelahoepen heeft ook andere voordelen.

Hoe doe je hoelahoepen?

Als je hoelahoepen nog niet kent dan is dat eenvoudig uit te leggen. Wanneer je gaat hoelahoepen heb je een hoepel die om je heupen gaat. Zo is het hoelahoepen begonnen. Je kunt de hoelahoep ook laten draaien om je benen, armen en zelfs de nek als je dat wilt. Voor te oefenen eerst kun je beter het leren als je de hoepel om je heupen hebt.

Je spieren trainen met de hoelahoep

De work-out met de hoelahoep zorgt ervoor dat een aantal spieren getraind worden in je lichaam. De rechter buikspier is verantwoordelijk voor je sixpack. De schuine buikspieren worden door het hoelahoepen getraind en zorgen voor een goed uitademen. De binnenste en buitenste schuine buikspieren zijn verantwoordelijk voor de rotatie van je bovenlichaam.

Tijdens het hoelahoepen zijn de binnenste en buitenste schuine spieren zeer actief en dragen bij aan een smalle taille. De achterste buikspieren worden door het hoelahoepen goed gebruikt wat er voor zorgt dat je goed kan strekken en je heupgewrichten beter kunt buigen. De rugstrekker heeft de voornaamste functie voor je onderrugspieren. Het strekt je wervelkolom. Je zult een rechte houding hebben tijdens het hoelahoepen.

Als je regelmatig doet aan hoelahoepen versterk je tijdens een work-out ook je been en bilspieren. Dat komt omdat je de knieën licht moet buigen. De voorste bovenbeenspier en de bilspier worden actief tijdens het trainen met de hoelahoep.

Kun je afvallen met een hoelahoep work-out

Trainen met een hoelahoep is leuk maar zorgt ook voor een slanke taille. Je kunt dus zeker afvallen met een hoelahoep work-out. Als je gaat hoelahoepen zul je namelijk ongeveer 300 kcal per uur verbranden. 

Met een dagelijkse training en een gezonde leefstijl kun je afvallen maar verwacht niet dat je meteen een maatje kleiner hoepelt. Het kan je wel helpen met af te vallen. Hoelahoepen en voeding is de beste combinatie om af te vallen. 

Welke hoelahoep is het beste?

Als je een hoelahoep uitkiest kun je kijken hoe ervaren je bent. Heb je nog geen ervaring met een hoepel kun je een zwaardere pakken. Je kunt ook afgaan op je gewicht en dan je hoepel kiezen voor je work-out. Dat gaat als volgt:

  • Weeg je minder dan 80 kilo neem dan hoepel die 1200 gram weegt
  • Weeg je tussen de 80 en 100 kilo dan mag een hoepel 2000 gram wegen
  • Is je gewicht hoger dan 100 kilo dan mag de hoelahoep 1400 gram wegen

Is hoelahoepen effectief?

Een hoelahoep work-out is effectief wanneer je dat regelmatig doet. Je uithoudingsvermogen wordt getraind maar ook kan het je helpen met afvallen. De bloedsomloop wordt op een positieve manier gestimuleerd. Hoelahoepen is niet belastend voor je gewrichten. Hoelahoepen verbetert je coördinatie vaardigheden en je lichaamsbewustzijn.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *