Top

Een makkelijker dieet dan het appeldieet is er niet. Het appeldieet houdt in dat er vooraf aan elke maaltijd een appel eet. Door het eten van een appel wordt de stoelgang bevorderd en de eetlust geremd. Hoe werkt het appeldieet precies?

De werking van het appeldieet

Uit onderzoek is gebleken datje minder honger hebt door het eten van appels. Dit zorgt ervoor dat je minder eten over de gehele dag binnenkrijgt. Dit is natuurlijk ook wat je wilt bereiken met een dieet. Minder eten leidt tot afvallen.

Appels

Een appel zit vol met vitaminen en mineralen. Bij het eten van 3 appels op een dag haal je de aangeraden hoeveelheid dan ook gemakkelijk. Het eten van appels zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel in de juiste balans blijft. Als de bloedsuikerspiegel beter in balans is, heb je minder trek in ongezond en vet eten. 

Door het volgen van het appeldieet krijg je vanzelf een regelmatig eetpatroon. Als je het dieet goed volgt, eet je altijd 3 maaltijden per dag. Met regelmaat eten is beter voor je lichaam. Dat leidt weer tot een betere vertering van je voedsel. In de schil van appels zitten ontzettend veel antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een betere weerstand. Je wordt dan minder snel ziek.

Het eten van fruit heeft ook een verslavende werking. Hoe vaker je gezond eet hoe meer trek je krijgt in gezond voedsel. Je zult merken dat je na een aantal weken volgen van dit dieet eigenlijk alleen nog maar fruit en groente als snack wilt eten. 

Wie kan het appeldieet volgen?

Het voordeel van dit dieet is dat het niet schadelijk is voor je lichaam. Iedereen kan het appeldieet dan ook volgen. Met het appeldieet verminder je op een gezonde manier gewicht. Ook een kind met overgewicht mag het appeldieet volgen. Je kind zal niet eens doorhebben dat het een dieet is. Het eten van een appel voor de maaltijd wordt een nieuwe gewoonte.

Dit dieet wordt vooral gebruikt door volwassenen die een druk leven leiden. Je boekt mooie resultaten en daarvoor hoef je in je dagelijkse eetpatroon helemaal niet veel te veranderen.

Bij het volgen van het dieet heb je niet te maken met een einddatum. Het eten van appels is alleen maar goed voor de gezondheid en je gewicht. Als je het wilt, kun je altijd met dit dieet doorgaan. Bij het volgen van het appeldieet is ook niet zoveel wilskracht nodig. Bij andere diëten wel.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *