Top
Gezondheidsnieuws

Lunchen achter je bureau is ongezond

Jij doet het vast ook wel eens. Even snel een boterham opeten achter je bureau. Het is druk en er moeten deadlines gehaald worden. Daarna liggen er nog meer taken te wachten. Tijd voor rustig lunchen is er niet. Even snel een paar happen tussendoor en weer verder met je werk. Waarom is lunchen achter je bureau niet goed?

Je wordt er dikker van

Als je achter je bureau eet, heb je je concentratie niet bij de maaltijd. Hierdoor ben je geneigd om te veel te eten en vaak ga je later op de dag weer snacken. Bovendien eten mensen dan sneller en dit is weer niet goed voor de spijsvertering. Neem rustig de tijd om te kauwen. Dan worden de voedingsstoffen ook beter opgenomen door je lichaam.

Je hebt eerder last van stress

Als je achter je bureau luncht, heb je eigenlijk niet echt pauze. Je krijgt afleiding van binnenkomende mails en de telefoon. Werknemers die wel rustig gaan lunchen zijn vrolijker en meer ontspannen dan de mensen die achter hun bureau blijven zitten. Door samen te eten, krijg je een stijging van het oxytocine hormoon. Hierdoor word je weerbaarder tegen stress. Even afstand nemen van je werk, maakt je hoofd leeg en zorgt voor meer rust.

Een bureau zit vol bacteriën

Op een toetsenbord vind je meer bacteriën dan op een toiletbril. Met alle spullen op je bureau erbij zit je in een omgeving vol bacteriën. Deze bacteriën worden door te niezen en hoesten verder verspreid. Door te lunchen achter je bureau laat je weer voedselresten achter waardoor de bacteriën de ruimte krijgen zich te vermeerderen.

Je energielevel daalt

Je kunt je niet een hele dag concentreren. Om productief te blijven, heb je een goede pauze nodig. Je concentratie neemt na 2 uur werken al af. Even ergens anders zitten, zorgt voor nieuwe energie. Met een echte lunchpauze kan je ook de dip om vier uur voorkomen.

Je hebt te weinig beweging

Langdurig zitten is slecht voor je gezondheid. Met een wandeling verminder je de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *