Top

Veel van ons zijn bezig met een dieet of zoeken juist een dieet om een paar kilo te kunnen verliezen. Je hoort veel over koolhydraatarm eten, maar ook hoor je steeds meer over koolhydraatarm brood. Een vraag die vaak gesteld wordt is, of koolhydraatarm brood wel zo gezond is als men zegt. Niet zo gek misschien, want je wilt natuurlijk wel zeker weten dat jij de juiste producten eet als je op je voedingspatroon wilt letten. Hoe gezond is koolhydraatarm brood eigenlijk en gaat dit jou ook helpen de nodige kilo’s af te vallen?

Wat is koolhydraatarm brood?

De naam koolhydraatarm brood doet het al een beetje vermoeden, want dit is brood met zo min mogelijk koolhydraten. Dit betekent dat er zo min mogelijk suikers in het brood zitten, maar ook andere ingrediënten zullen beter in proportie zijn. In koolhydraatarm brood zitten wel dertig procent minder koolhydraten dan in normaal brood. Dat is best veel kun je wel zeggen en wist je dat het tarwemeel vervangen wordt voor een ander soort meel? Je kunt hierbij denken aan een sojameel bijvoorbeeld en om het brood een nog lekkerdere smaak en toch de vezels op peil te houden worden er noten en of juist zaden aan toegevoegd.

Waar koop je koolhydraatarm brood?

Koolhydraatarm brood is eigenlijk in de meeste supermarkten wel te koop, maar hierbij dien je echt goed op de ingrediënten te letten. Het koolhydraatarm brood dat je in de supermarkt koopt, kan namelijk nog steeds veel koolhydraten bevatten. De bakker daarentegen verkoopt ook koolhydraatarm brood, waarbij je natuurlijk kunt rekenen op een lekker brood en ook echt koolhydraatarm. Misschien vind je het koolhydraatarm brood van de bakker een beetje prijzig, dan zijn er gelukkig nog meerdere oplossingen. Wist je dat je zelf ook koolhydraatarm brood zou kunnen bakken, dit is leuk en ook nog eens erg lekker.

Zelf koolhydraatarm brood bakken

Het is niet ingewikkeld om zelf koolhydraatarm brood te bakken, het enige dat je echt nodig hebt is een klein beetje geduld. Eigenlijk kan iedereen dit en wist je dat het ook nog eens leuk is zelf te bepalen welke noten en zaden jij in het koolhydraatarm brood toe wilt voegen. Zo krijg je eigenlijk altijd het meeste lekkere brood en weet je ook precies welke ingrediënten jij gebruikt hebt. Dit heeft dan als grootste voordeel, dat je meteen weet hoe koolhydraatarm jouw eigengemaakte brood echt is.

Is koolhydraatarm brood gezond?

Het is wel belangrijk te weten of koolhydraatarm brood nu echt zo gezond is als men zegt. Het antwoord hierop is eigenlijk vrij eenvoudig, want het brood is best wel gezond. Door de hoeveelheid koolhydraten die het brood minder bevat is het brood misschien wel een stuk gezonder te noemen, hoewel de ingrediënten hierbij wel een belangrijke rol blijven spelen. Wanneer jij aan het diëten bent zijn de koolhydraten belangrijk, waardoor ook je boterham een belangrijke rol kan spelen. Koop jij koolhydraatarm brood bij de supermarkt of de bakker of ga je deze toch zelf proberen te maken?

Bron: Koolhydraatarmedieten.nl

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *