Top

Als je echt lekker en gezond wil eten, dan zou je een groene smoothie kunnen nemen. Een groene smoothie is naast lekker ook nog eens heel erg voedzaam. En een ander bijkomend voordeel is dat er weinig calorieën in zitten. Je kunt groene smoothies bij iedere vorm van diëten gebruiken. Maar wat maakt een groene smoothie dan zo gezond en lekker?

Wat is een groene smoothie eigenlijk?

Een groene smoothie is een smoothie die gemaakt is van groene bladgroenten. Hierbij kun je denken aan andijvie en spinazie. Een groene smoothie heeft ook een groene kleur. Deze kleur komt van de groene groenten die in de smoothie verwerkt zijn. Ook zorgen deze groenten ervoor dat de smoothie rijk is aan vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten en vezels.

Wat zijn de voordelen van het drinken van een groene smoothie?

Als je als ontbijt of tussendoortje voor een groene smoothie zou kiezen, dan ben je er zeker van dat je hierin een verantwoorde keuze hebt gemaakt. Door het drinken van een smoothie kun je op een hele eenvoudige manier in één keer een grote hoeveelheid groene groenten binnen krijgen.

In groene groenten zitten allemaal belangrijke voedingsstoffen die een bijdrage leveren aan een goede gezondheid. Ook wanneer je af wil vallen kunnen de groene groenten hier een bijdrage aan leveren.

Afvallen met een groen smoothie

Groene bladgroenten bevatten over het algemeen veel bruikbare voedingsstoffen. Er zitten ook betrekkelijk weinig calorieën in. Als je het hebt over weinig calorieën dan zitten er slechts 15 calorieën in 100 gram sla of bladspinazie.

Het lage aantal calorieën van deze groenten zijn dan ook helemaal geschikt om deze in een smoothie te verwerken. Je zou dan ook een maaltijd van de dag kunnen vervangen door het drinken van een groene smoothie. Hiermee kun je dan een calorietekort krijgen. Waardoor je makkelijker af kunt vallen.

Welke groenten kun je verwerken in een groene smoothie?

Eigenlijk is het zo dat je iedere soort groene groente zou kunnen gebruiken voor een groene smoothie. Maar ruwe groene bladgroenten zouden wel de voorkeur moeten hebben. De groentes die je in een groene smoothie zou kunnen verwerken zijn:

  • Boerenkool
  • Spinazie
  • Andijvie
  • Avocado
  • Sla
  • Courgette
  • Broccoli
  • Komkommer

Hoe kun je de smaak van een groene smoothie nog lekkerder maken?

Als je de smaak van een groene smoothie nog lekkerder zou willen maken, dan zou je gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om bijvoorbeeld een soort fruit toe te voegen. Een van de fruitsoorten die daar heel erg geschikt voor is, is bijvoorbeeld mango. Deze geeft de groene smoothie een lekkere zoete twist.

Als je een lekkere frisse groene smoothie wil hebben, dan combineer je de bladgroenten met bijvoorbeeld komkommer. De frisse smaak van de komkommer zorgt ervoor dat je een heerlijke frisse groene smoothie voor je hebt staan.

Gebruik als basis voor de groene smoothie altijd de bladgroenten. Daarnaast kun je eindeloos combineren tot je een smaak hebt gevonden die je lekker vindt.

bron: Happysmoothie.nl