Top
AfvallenGezondheidsnieuws

Versnel je stofwisseling en val af!

De ene persoon is de andere niet. De een kan heel veel eten en komt niets aan, de ander komt wel ontzettend aan als hij of zij niet op het gewicht let. Dit heeft alles te maken met de stofwisseling. De stofwisseling is de hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft om alle processen draaiende te houden. 

Pas je levensstijl aan

Je kunt de snelheid van je stofwisseling verhogen met leefstijlaanpassingen. We zullen er een paar benoemen:

  • Het is algemeen bekend, hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je verbrandt. Kweek spieren door krachttraining. Je verbrandt per dag zes calorieën meer op elke 500 gram spieren in je lijf. 
  • Cardiotraining is een zeer goede manier om je stofwisseling te verhogen. Je hoeft niet per se de sportschool in te duiken. De fiets pakken of gaan lopen doen al veel goed voor de stofwisseling. 
  • Drink voldoende water. Als je koud water drinkt verhoogt dit de stofwisseling nog eens extra.
  • Zorg dat je per dag kleinere maaltijden tot je neemt. In plaats van drie grote maaltijden verdeel je de eetmomenten over zes keer. Vergeet niet te ontbijten en neem in de avond ook nog een kleine gezonde snack. Zo houd je je metabolisme aan de gang. 
  • Het is goed om eiwitten te eten in plaats van koolhydraten. Neem af en toe eens iets waar geen tot heel weinig koolhydraten in zitten. Je lichaam heeft meer moeite met het afbreken van eiwitten en zal dus meer energie gebruiken om dit te doen. 
  • Zwarte koffie heeft een licht stimulerend effect op de stofwisseling. Ook groene thee zet jouw lichaam aan tot verbranding. 
  • Als laatste punt, een heel belangrijke tip: laat je niet verleiden tot crash diëten. Deze verstoren de stofwisseling en kunnen er zelfs voor zorgen dat je lichaam op den duur haast niets meer verbrandt. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *