Top
Gezondheidsnieuws

Een opgeblazen gevoel na de feestdagen? Dit helpt

Een opgeblazen gevoel na de feestdagen? Dagen achter elkaar lang alleen maar eten en zitten. Niet zo gek toch dat je een opgeblazen gevoel hebt. Lees hieronder wat helpt.

Hoeveelheden eten

Eet kleine porties per keer. Te veel eten kan je een enorm opgeblazen gevoel geven. Zo moet je misschien na elke zware maaltijd de knoop van je broek losmaken om te kunnen uitbuiken. Een opgeblazen gevoel komt door te veel lucht in je maag en darmen. Je spijsvertering is niet zo heel snel waardoor je buik dus uitzet en jou een opgeblazen gevoel geeft.

Tijd nemen om te eten

Neem de tijd om rustig te eten en je eten te kauwen. Zo krijgt het eten goed de kans om te vermalen waardoor je dus minder lucht hapt en de kans verkleint op een opgeblazen gevoel.

Drinken tijdens het eten

Water is sowieso erg belangrijk voor ons lichaam. Water is ontzettend goed voor eigenlijk bijna alles. Onze tip is; drink voor het eten twee glazen water. Zo zit er al een bodempje in je maag en zit je sneller vol waardoor je minder eet en dus je kans op gasophoping aanzienlijk verminderd. 

Beperk cafeïne, alcohol en koolzuurhoudende dranken

Let op met de inname van koffie, een glaasje wijn of een koud glas cola. Ja, we weten dat je niet zonder kunt, maar probeer eens te minderen. Wedden dat je opgeblazen gevoel minder wordt? Al deze dranken zorgen ervoor dat het vocht in je lijf wordt afgevoerd. En zonder genoeg vocht gaan je darmen protesteren. Wist je dat alcohol je goeie darmbacteriën doodt? 

Kom in actie

Het klinkt erg verleidelijk om na het eten uit te buiken op de bank, benen omhoog en bijkomen van zowel je dag als je maaltijd. Dit is echt een no go. Geef jezelf een schop onder je kont en kom in beweging. Loop een rondje buiten, alvast is het maar een kwartier om te beginnen. Door te bewegen komen je darmen beter op gang en verklein je de kans op dat opgeblazen gevoel. Wie weet val je zo nog wat af en ben je gelijk je kerstkilootjes kwijt!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *