Top
AfvallenGezondheidsnieuws

Die rot kerst kilo’s, met deze 3 tips val je snel af

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan en je verheugt je nu al op die heerlijke gourmet of rijk gevulde kalkoen en alle lekkere dingen die op tafel staan. Samen met je dierbaren, vrienden en familie is de tijd aangebroken om te genieten van deze mooie dagen en al het lekkers dat er op tafel staat. Maar je weet ook dat na de kerst je altijd weer een paar kilo zwaarder bent. Hoe ga je daar mee om? En hoe kun je ervoor zorgen dat je de onnodige kilo’s weer snel verliest? Dat lees je in deze blog.

Tip 1: neem een balans dag

Als je jezelf heerlijk vol hebt geschranst met de kerst dan zit je buik zo vol dat je eigenlijk wel voor een dag of 2 genoeg calorieën en koolhydraten hebt binnen geharkt. Het kan dan ook niet kwaad om na een geslaagde kerst een balans dag in te lassen. Tijdens een balans dag ben je heel bewust bezig om je lichaam te ontzien. Dat kan betekenen dat je een dagje meer water drinkt en minder eet en niet snoept. 

Ga dus niet een derde kerstdag vieren zoals veel mensen doen om de restjes die over zijn gebleven op te eten. Misschien kun je nog dingen invriezen zodat je dit op een later tijdstip nog eens kunt ontdooien en eten. Maar dooreten omdat je niks weg wilt gooien dat is nergens goed voor en zorgt voor onnodige, extra kilo’s. 

Tip 2: Lekker wandelen

Bewegen blijft de allerbeste manier om gewicht te verliezen. Daarnaast is het ook nog eens heel erg goed voor de mentale gezondheid. Een flinke wandeling kan er dus voor zorgen dat je alweer wat onnodige kilo’s kunt verliezen. Dit gaat natuurlijk ook altijd in combinatie met een goed voedingspatroon. 

Tip 3: Doe een vasten of sapkuur

Wil jij écht zo snel mogelijk van die kerstkilo’s af en niet langer de kerstkransjes aan je heupen geplakt zien? Ga dan een vasten of sapkuur volgen. Dit is echt een goede manier om af te vallen en toch alle noodzakelijke vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast is het voor het lichaam een goede manier om de afvalstoffen kwijt te raken. 

Je helpt het lichaam dus te ontgiften door een paar dagen over te gaan op een vasten of sap kuur. Zo maak je een frisse start na kerst en je raakt ook de kilo’s kwijt. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *