Top
AfvallenGezondheidsnieuws

Tips om goede voornemens vol te houden

Het nieuwe jaar is alweer eventjes bezig en dat is voor veel mensen het begin van een nieuwe start en het begin om dingen anders te gaan doen. Daarom zijn er veel mensen die goede voornemens hebben, zoals bijvoorbeeld een dieet, stoppen met roken of juist meer bewegen. Toch is het vaak moeilijker om deze voornemens daadwerkelijk vol te houden en hierdoor val je weer terug in je oude patroon. Daarom hebben wij een paar tips om de goede voornemens wel vol te houden.

Stel haalbare doelen

Mensen zijn vaak optimistisch én enthousiast wanneer ze hun goede voornemens maken. Logisch want je wilt graag veranderen, maar door al die doelen gebeurt het snel dat er voornemens worden gemaakt die eigenlijk helemaal niet makkelijk vol te houden zijn. Wanneer je bijvoorbeeld nooit sport en je goede voornemen is om 4 keer per week te gaan sporten weet je eigenlijk al dat het kan gaan mislukken. Wanneer je op dieet gaat en je niks meer mag eten, zul je zien dat je ook snel naar die reep chocola gaat grijpen. Stel daarom doelen op waarvan je zeker weet dat je ze wel vol kan houden en bouw het daarna langzaam op zo kun je er eerst aan wennen.

Maak niet te veel goede voornemens

Deze tip is eigenlijk een beetje zoals de eerste tip, naast dat je haalbare doelen moet stellen is het ook erg belangrijk om niet veel te veel doelen te stellen. Het is namelijk lastig om je routines te gaan veranderen al helemaal als er veel veranderingen zijn. Maak daarom een of een paar veranderingen zodat je ook zeker weet dat je deze vol kunt houden.

Zoek steun bij je omgeving

Vertel de mensen in je directe omgeving dat je goede voornemens hebt gemaakt. Mensen zullen je dan bijvoorbeeld minder snel een stuk taart of een borrelhapje aanbieden wanneer ze weten dat je op dieet bent. Ook is het fijn om met je omgeving te kunnen bespreken dat je het even moeilijk hebt.

Geef niet meteen op

Wat er ook gebeurt, geef niet meteen op. Elk begin is moeilijk. Wanneer je op dieet bent kan het best zijn dat je af en toe een koekje pakt, maar daardoor heb je niet meteen gefaald. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *