Top
Gezondheidsnieuws

Problemen met je spijsvertering tijdens de feestdagen?

De decembermaand ziet er voor de meesten van ons er hetzelfde uit. Gezellig samenkomen met de hele familie of vriendengroep. De decembermaand blijft natuurlijk een feestmaand met veel gezelligheid. Heerlijk eten met een glaasje alcohol erbij, heerlijk smikkelen van chocolade, marsepein en oliebollen. Alleen die borrelende buik daarna is nooit een pretje… 

Klachten van je spijsvertering

Mensen die boven de 30 zijn, hebben wel eens last van de spijsvertering. De meest voorkomende spijsverteringsklachten zijn:

Dit alles kan veroorzaakt worden door ongezonde voeding of stress.

Waarom heb je juist in de decembermaand last van spijsverteringsklachten?

De meeste mensen hebben wel eens dat ze een weekend ongezond eten of juist een glaasje te veel gedronken hebben en last hebben van een borrelende buik. De decembermaand is een periode waarin je alleen maar opeenvolgende gezelligheid hebt. Meestal kies je voor ongezond voedsel. Dit betekent alleen dat dit niet veel goeds brengt voor je buik en spijsvertering. Maar hoe zit dat nu allemaal precies?

De hele dag door eten

Normaal gesproken eet je een basisvoedingspatroon. Drie hoofdmaaltijden per dag. De decembermaand is de maand waarbij de meeste mensen die basisregel volledig loslaat. Doordat je de hele dag door vet, zout en suiker eet dan dat je normaal doet, raakt je buik van slag. Je spijsvertering krijgt hierdoor geen rust en kun je last krijgen van klachten.

Feestvoedsel eten

Je hebt vast wel eens gehoord van feestvoedsel. Feestvoedsel is eten wat we maar al te graag op tafel zetten. Het gaat hier dan niet om groente, maar juist om extra veel gebakken aardappeltjes, vlees en friet. Het is niet zo erg om dit op z’n tijd eens te eten. Maar dit is niet het allerbeste voor je buik. De vezels die in groente zitten heb je namelijk wel nodig.

Glaasje alcohol of twee erbij

Een glaasje campagne, wijn, bier. Ook dit is iets wat er tijdens de feestdagen bij hoort. Het nadeel van alcoholische dranken is dat je een opgeblazen gevoel kunt krijgen. Probeer zoveel mogelijk de alcohol te beperken of te vermijden als je er gevoelig voor bent. Er zijn ook drankjes die geen alcohol bevatten. Probeer die eens. 

De decemberdrukte 

De decemberdrukte begint meestal in november al. Je wilt van alles regelen, bedenken hoe het te vieren, bij wie en het uitdenken van een diner. Al deze punten kunnen veel stress met zich mee brengen. Dit kan ook invloed hebben op je spijsvertering.

Tips bij spijsverteringsklachten

  • Probeer je aan de drie eetmomenten per dag te houden. Ook tijdens de feestmaand
  • Probeer tijdens de feestelijke diners groente op tafel te zetten. Je kunt kiezen voor sla. Dit kan wel als aanvulling
  • Eet je niet helemaal vol maar beperk je eetmomenten
  • Drink alleen op de feestelijke dagen mee. Niet door de weeks
  • Pak voldoende rust tussendoor

Werken deze tips niet? Dan kun je altijd A. Vogel Boldocynara tabletten proberen. De tabletten verlichten je spijsverteringsklachten op een natuurlijke wijze.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *