Top
AfvallenGezondheidsnieuws

Afvallen terwijl je slaapt? Dat kan!

Afvallen terwijl je je lichaam rust geeft en nieuwe krachten opdoet voor de dag die komen gaat? Klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. We hebben gekeken naar effectieve methodes die ervoor zorgen dat je toch afvalt tijdens je nachtelijke siësta. Er is wel een goede balans voor nodig en een aantal aanpassingen aan je dieet zouden een optie kunnen zijn. Daar staat tegenover dat je uitgerust en lichter aan de dag begint dan toen je ging slapen. Lijk ons een goed begin van je dag.

De juiste balans vinden.

Boodschappen doen, kinderen van school halen, werk, sporten, sociaal zijn, familie, vriendenbezoekjes en nog heel veel meer. Je hebt het waarschijnlijk druk! En 1 van de weinige momenten van de dag dat je kunt rusten is als je slaapt. Maar gehaast je bed instappen na een drukke dag geeft je lichaam niet de nodige ontspanning die het nodig heeft voor een goede nachtrust. Een ontspannen en goede nachtrust draagt bij aan een natuurlijkere gang van zaken in je lichaam en op die manier kan je stofwisseling beter zijn werk doen. Je kan het vergelijken met een motor die te hard rijdt. Het duurt een tijd voor die is afgekoeld en weer op niveau presteert. Terwijl een motor die die rustig rijdt makkelijker afkoelt en normaler functioneert. Zorg daarom voor de juiste balans in je dagelijkse leven. Je zult al snel het verschil merken, je minder gehaast voelen in de morgen en gewicht verliezen op een natuurlijke manier. 

Structuur in je balans.

Je balans is een belangrijk aspect als je in de nacht wilt afvallen. Wat ook van belang is is de structuur in je dagelijkse leven. Zo is het aan te raden op vaste tijden te eten. Op die manier bouwt je lichaam structuur op en bereid het zich voor op de maaltijd die komen gaat. Je lichaam laat stoffen vrij die je eetlust opwekken, gaat het vervolgens verteren en laat melatonine vrij. Melatonine zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier slaperig wordt en bereid je lichaam voor op je nachtrust. En juist die goede nachtrust draagt bij aan afvallen terwijl je slaapt. 

De gezonde koelkast. 

We hebben balans en structuur toegepast in je dagelijkse leven, nu nog de koelkast. Die wil je bij voorkeur gevuld hebben met gezonde levensmiddelen. Eet bij voorkeur gevarieerd en licht verteerbaar. Meer groente dan aardappels, meer vis dan vlees. Aan te raden is een stevig ontbijt, met de lunch een gezonde degelijke maaltijd en als diner een wat kleinere portie die licht verteerbaar is. Je lichaam hoeft dan in de nacht niet hard te werken om die zware maaltijd te verteren en kan zich focussen op je nachtrust en spijsvertering. Wat weer resulteert in afvallen terwijl je slaapt. Plus het is een stuk beter voor je gezondheid. 

Balans, structuur en gezond eten. Een paar simpele aanpassingen in dagelijkse leven die ervoor kunnen zorgen dat je gaat afvallen terwijl je slaapt. Slaap lekker!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *