Top
Afvallen

7 handige tips bij het afvallen die je kunt toepassen

7 handige tips bij afvallen

7 handige tips. Afvallen is voor veel mensen geen leuke bezigheid. Je moet al je favoriete eten laten staan en hebt doorgaans weinig energie. Om het afvallen wat makkelijker te maken hebben we wat handige voedingstips voor je samengesteld.

Drink veel water

Water zorgt allereerst dat je een voller gevoel krijgt. Een tip bij deze tip is dus om water te drinken voor je maaltijden. Naast het vollere gevoel versnelt water ook nog eens je metabolisme.

Wacht niet te lang met eten

Een populair dieet dat vaak wordt gebruikt om af te vallen is intermittent fasting, waarbij je een groot gedeelte van de dag niks eet. Dit heeft veel voordelen, waaronder het stimuleren van vetverbranding. Er zit echter wel een nadeel aan als je een lange tijd niets eet. Namelijk dat je honger krijgt. Dit kan resulteren in impulsieve voedingskeuzes, vaak slechte. Zorg dus dat je de maaltijden goed plant en niet zoveel honger krijgt dat je gaat snacken.

Drink groene thee

Met betrekking op afvallen heeft groene thee twee belangrijke voordelen. Allereerst zit er cafeïne in thee. Dit geeft je extra energie, wat erg fijn kan zijn tijdens het afvallen. Het andere belangrijke voordeel is dat het vetverbranding stimuleert. Dit komt door de catechinen in groene thee.

Ga naar de sportschool

Dat sporten goed voor je is hoeven we je niet meer te vertellen. Wat we specifiek willen adviseren is om naar een sportschool te gaan. Als je daar namelijk éénmaal bent, dan ben je eerder geneigd je training goed en volledig uit te voeren. Zorg natuurlijk wel voor een goed fitness schema.

Eet meer groente

Dit zal voor sommige mensen niet als muziek in de oren klinken, maar het heeft erg veel voordelen. Het is natuurlijk erg gezond en bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Groente is laag in calorieën en vaak hoog in vezels. Dit zorgt er voor dat je veel volume hebt (en dus vol raakt), terwijl je niet veel calorieën eet. Nog een voordeel is dat groente veel water bevat.

Maak je eten spicy

Dit zal niet een wereld van verschil maken, maar het heeft zo z’n voordelen. Het kan metabolisme lichtelijk versnellen en eetlust verminderen. Een ander leuk extraatje is dat spicy eten je een beter gevoel kan geven.

Houdt bij wat je eet

Deze tip hoort misschien niet helemaal in dit rijtje thuis, aangezien het niet persé heel makkelijk is. Toch is het belangrijk dit te benoemen. Je calorieën bijhouden is misschien wel de allerbeste tip die we kunnen geven. Zo voorkom je dat je per ongeluk te veel eet en het zorgt voor structuur. Het is even wennen, maar wanneer je het een tijdje doet raak je er vanzelf aan gewend.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *