Top
Afvallen

Afvallen door groene thee

afvallen door groene thee

Wanneer het om gewicht verliezen gaat, denk je al snel aan diëten en/of meer bewegen. En terecht, want daarmee valt meestal de meeste winst te boeken. Echter, dat laat onverlet dat er een aantal zaken je kunnen helpen bij het afslanken. Een daarvan is het drinken van groene thee.

Wellicht denk je dat het een fabeltje is, edoch kan thee een noemenswaardig effect hebben op je voornemen om gewicht te verliezen. Dit artikel zal nader ingaan op de voordelen van groene thee in relatie tot het verliezen van lichaamsgewicht.

Waaruit bestaat groene thee?

Thee maakt men van de jonge blaadjes van de theeplant, welke gedroogd en kortstondig verhit worden waardoor er weinig tot geen fermentatie (= biochemisch proces) optreedt. In tegenstelling tot zwarte thee worden de blaadjes minimaal bewerkt.

Dit zorgt ervoor dat de thee haar groene kleur heeft en er meer gezonde eigenschappen aan worden toegedicht dan ‘gewone’ zwarte thee. Thee bevat krachtige anti-oxidanten, welke ook in groenten en fruit voorkomen. Andere stoffen die in groene zitten zijn fluoride, theïne en mangaan. Theïne is exact hetzelfde als cafeïne en heeft dus een opwekkend effect.

Thee is gezond

Vooraleer we dieper ingaan op de kracht van groene thee als het gaat om afvallen, is het in ieder geval van belang te vermelden dat thee goed is voor de gezondheid.

Thee bevat zoals vermeld zeer krachtige anti-oxidanten, welke verschillende vormen van kanker alsook hart- en vaatziekten en herseninfarcten zouden kunnen voorkomen. Daarnaast bevat thee net als koffie cafeïne, wat de mentale alertheid bevordert.

Voorts zijn er een aantal extra gezondheidsclaims inzake thee zoals het verlagen van het cholesterolgehalte en een positieve invloed op de effecten van de ziekte van Parkinson.

Groene thee versnelt de stofwisseling

Groene thee is een prima ondersteuning wanneer je wenst af te vallen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat thee de stofwisseling verhoogt. Hiervoor is het stofje flavine in thee verantwoordelijk.

Stofwisseling is de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt. Een hogere stofwisseling zorgt dus voor een hoger energieverbruik van het lichaam waardoor je sneller zal afslanken. Ook de aanwezigheid van theïne, wat dus hetzelfde is als cafeïne, wordt de stofwisseling wat verhoogt.

Gelijk aan koffie word je immers tijdelijk energieker van dit opwekkende stofje.

Overige voordelen met betrekking tot afvallen

Naast een betere stofwisseling kan het drinken van thee je ook op andere manier ondersteunen tijdens het afvallen. Groene thee (uiteraard zonder suiker) bevat geen calorieën.

In plaats van een suikerrijke frisdrank is een kop thee dus een verstandig alternatief. Ook heeft thee een rustgevende werking. Mensen met langdurige stress maken meer van het hormoon cortisol aan, welke ook in relatie staat tot het sneller krijgen van overgewicht.

Conclusie

Groene thee is geen wondermiddel, maar een extra ondersteuning tijdens je proces van afvallen. Het verhoogt je stofwisseling, is caloriearm en heeft een goede invloed op onder andere je stresshormonen. Daarnaast is thee ontzettend gezond, gezien de anti-oxidanten die deze drank bevat.

De gunstige werking van groene thee ervaar je al wanneer je dagelijks 1 of 2 koppen drinkt. Wie wilt afvallen, doet er zeker verstandig aan om thee in het dagelijks voedingspatroon te implementeren.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *