Top
AfvallenGezondheidsnieuws

10 tips om minder te eten en af te vallen

Je kent vast dat gevoel, je denkt dat je goed bezig bent geweest met eten en toch ben je aangekomen. Hoe kan dat nou vraag je jezelf af? Je weet ook wel dat elk pondje door het mondje gaat maar hoe ga je daarmee om als je wilt afvallen maar niet honger wil lijden? Nou hier volgen nu 10 tips die jou gaan helpen om jou maag en jouw mind de baas te worden. 

1.Drink water voor de maaltijd

Deze zal je vast weleens eerder gehoord hebben. Het is een oud advies maar daarom niet minder belangrijk. Door een half uur voor het eten minimaal 2 glazen water te drinken heb je een gevulde maag en dus minder honger.

2.Eet eiwitrijk

Eiwitten geven ons een verzadigd gevoel. Een bak kwark of een handje noten geeft een langdurig verzadigd gevoel en is ook nog eens supergezond.

3.Kauwen als een koe

Klinkt grappig maar is echt waar. Een koe heeft vier magen en herkauwt zijn hapje voortdurend. Wij kauwen als mensen veel te weinig. We slikken ons eten snel door terwijl de vertering begint al in de mond. Door vaker te kauwen gaat er eerder een signaal naar je hersenen dat je voldaan bent.

4.Eet vezelrijk

Het eten van vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je maag zich minder snel ledigt. Daardoor heb je veel langer een verzadigd gevoel. Daarbij is het ook goed voor de darmen en je ontlasting. 

5.Eet aan de tafel

Eten aan tafel is gezelliger. Maar niet alleen gezelliger, ook gezonder. Door aan tafel te eten ben je bewuster met je eten bezig in plaats van het voor de tv naar binnen te schuiven. 

6.Eet vaker kleinere porties

Probeer niet 3 hoofd maaltijden per dag te nuttigen maar eet gedurende de dag kleinere porties. Vijf à zes keer per dag eten is ideaal. Zo blijf je de hele dag verzadigd.

7. Pas op met suiker

Als je te veel suiker eet zit je niet alleen regelmatig bij de tandarts maar je suikerspiegel vliegt ook alle kanten op. Doordat je suikerspiegel omlaaggaat krijg je honger. Je lichaam vraagt dan opnieuw om suikers. Probeer daarom zoveel mogelijk het gebruik van suiker te mijden.

8. Haal geen snacks in huis

Wat je niet in huis hebt kun je ook niet eten. Zorg daarom dat jouw voorraad kast niet uitpuilt van ongezonde snacks. Je kunt als alternatief wel kiezen voor snacktomaten of komkommer.

9. Tandenpoetsen

Dit is niet alleen goed voor je gebit en om de mondhygiëniste te vriend te houden maar doordat je een frisse smaak in de mond hebt verdwijnt je trek in eten. Ideaal dus om een eetbui te onderdrukken.

10. Op tijd naar bed

Slaaptekort zorgt ervoor dat je dag-/nachtritme ontregelt raakt, maar ook dat allerlei hormonen in de war raken in jouw lichaam. Waaronder het verzadigingshormoon leptine en dit stimuleert weer een hormoon dat eetlust opwekt. Dus op tijd naar bed is erg belangrijk. Maar naast al deze tips is ook jouw zelfdiscipline erg belangrijk. Geniet met mate. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *