Top
Afvallen

Weg met het buikvet

Weg met het buikvet

Wanneer we er voor kiezen om te gaan afvallen, heeft dit meestal te maken met het feit dat we onszelf op bepaalde punten niet mooi vinden. Een veel voorkomend onderdeel wat we dan afkeuren is de buik. Maar hoe kun je nu het beste dat overtollige buikvet aanpakken?

Te veel buikvet

Te veel buikvet is niet alleen vaak een doorn in het oog, het kan ook zorgen voor gezondheidsrisico’s. Om er dus voor te kiezen wat buikvet te verliezen is geen overbodige luxe. Het goede nieuws is ook dat overtollig buikvet verliezen niet zo heel moeilijk hoeft te zijn. En tot slot nog een voordeel, minder buikvet betekend vaak ook meer energie. Je hoeft immers minder mee te slepen/ Reden genoeg dus om er iets aan te doen!

Waarom lukt het niet om af te vallen?

Pogingen om af te vallen en buikvet te verliezen mislukken vaak om 2 belangrijke redenen. De eerste is te weinig voeding. Het klinkt wellicht wat vreemd maar met te weinig voeding val je niet af. Door dat je stopt met eten of steevast een maaltijd, bijvoorbeeld de lunch, overslaat krijg je honger. En door die honger ben je sneller geneigd om naar ongezonde snacks te grijpen. Je kunt het wellicht even onderdrukken maar op een gegevens moment vergrijp je jezelf toch aan al dat ongezonde lekkers. Bovendien vermindert de stofwisseling. Het lichaam gaat dan zuinig om met de energie die het heeft en het lichaam verbrand minder calorieën. Dit kan het lichaam ook blijven doen als je weer normaal gaat eten, dus zeer onverstandig.

Een tweede reden waarom afvallen niet lukt is de verkeerde voeding. Dit is de grootste oorzaak ook van overgewicht. Vaak ben je jezelf daar niet eens van bewust. Neem bijvoorbeeld light producten, het is niet zo gezond als het lijkt. De suiker mag dan wel ontbreken maar hier zitten andere zoetstoffen voor in de plaats die niet echt beter zijn.

Snel buikvet verliezen

Wanneer je snel buikvet wilt verliezen begin je bij de voeding. 70% van je lichaamsgewicht wordt namelijk bepaald door voeding. Elke voeding wordt anders verwerkt door het lichaam. Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat je de volgende producten beter kunt laten staan als je snel wat buikvet wilt verliezen:

* Producten met 0% vet. Dit is namelijk geen garantie dat er geen suiker in zit.

* Lightproducten. Er mag dan wel minder suiker in zitten, de zoetstoffen zijn niet echt beter voor je

* Snoep, chips en koekjes. Al deze ongezonde lekkernijen zijn een killer voor je buik.

* Vruchtensap. Hoe gezond het ook lijkt, in werkelijkheid zitten er heel veel suikers in. Een glas appelsap bevat net zoveel suikers als een glas cola.

Wat je wel zeker kunt nuttigen:

* Vlees, gezond en lekker

* Vis

* Eieren

* Zuivel. Pas hier wel mee op, want ook zuivelproducten bevatten suiker.

* Voor de snelle trek: nootjes, kokosproducten en fruit

Sporten en afvallen

Niet iedereen houd er van om te sporten, dat is een feit. Toch als je wilt afvallen is het geen verstandig besluit om eens een avondje in de sportschool door te brengen. Wanneer je daar voor de eerste keer naar toe gaat kun je aangeven dat je probeert buikvet kwijt te raken. De medewerkers kunnen dan speciale oefeningen aan je uitleggen die juist dat buikvet helpen verdwijnen. Alleen gezonde voeding of alleen sporten werkt niet, een combinatie van de twee werkt perfect!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *