Top
AfvallenProducten om te proberen

Waarom het ei-dieet geen goed plan is

Iedereen zou het prettig vinden om snel af te vallen. Het zou fijn als je na een of twee weken van die overtollige kilo’s af bent. Maar dit wil je wel het liefst doen zonder al te veel te hoeven sporten. Het ei-dieet staat bekend om snel afvallen en er weinig moeite voor te hoeven doen. We zullen je wat meer over het ei-dieet vertellen en waarom het eigenlijk geen goed plan is om het ei-dieet te volgen.

Wat is nu precies het ei-dieet?

Met het ei-dieet zul je voornamelijk leven op eieren en wijn. Alleen voor sommige mensen heeft het ei-dieet een bepaald nadeel. Dit komt omdat het eerste glas wijn al bij het ontbijt genuttigd moet worden. Niet iedereen zit erop te wachten om bij het ontbijt al aan de wijn te zitten. Er zijn genoeg andere alternatieven voor een ei-dieet. Alleen zal het bij ieder ei-dieet op hetzelfde neer gaan komen. Weinig eten en vooral eieren eten.

Het crashdieet

Het ei-dieet wordt ook wel het crashdieet genoemd. Het crashdieet betekent eigenlijk dat je jouw lichaam tot het uiterste laat gaan in een korte tijd. Op die manier zul je snel kilo’s gaan kwijt raken. Doordat je eieren eet zul je de omstandigheden verzachten.

Wat zijn de nadelen van een ei-dieet?

Ieder dieet heeft nadelen. Zo ook het ei-dieet:

Voldoende eiwitten maar weinig koolhydraten

Een ei bevat veel eiwitten. Daarentegen bevat het geen koolhydraten. Dit zal het afvallen zeker stimuleren. Hierdoor zul je een enorme klap krijgen in je energielevel. Je kunt last krijgen van: futloosheid, vermoeidheid en je kunt je slap voelen. Dit is natuurlijk niet de ideale manier om af te vallen.

Last van winderigheid

Het eten van eieren zal een gênant ongemak geven. Je kunt er namelijk nogal winderig van worden. Maar ook de lucht die erbij vrijkomt is lastig te camoufleren.

Het is cholesterol-verhogend

Eieren zijn cholesterol-verhogend. Het zal voor een nadelig effect zorgen, als je dagelijks vijf of meer eieren eet. De eieren zullen een behoorlijke stijging aan je cholesterol geven. Een te hoog cholesterolgehalte kan voor allerlei hart- en vaatziektes zorgen.

Het ei-dieet werkt maar voor even

Het ei-dieet zal maar even werken, ondanks dat je in een rap tempo een paar kilo’s verliest. Zodra je weer je oude leefstijl hervat, zullen de kilo’s die je bent kwijt geraakt er ook zo weer aan zitten.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *