Top
AfvallenProducten om te proberen

Uit eten en toch koolhydraatarm eten?

Wanneer je koolhydraatarm eet wil je toch wel eens lekker met je familie of vrienden uit eten. Maar je wilt niet van je dieet, eigenlijk levensstijl afwijken en daarmee het risico nemen dat je zelfs uit ketose raakt. Gelukkig zijn er ontzettend veel opties om toch uit eten te kunnen en koolhydraatarm te blijven eten. 

Het aangeven

Omdat koolhydraatarm eten steeds vaker voorkomt, zijn er restaurants die hier rekening mee houden. Er zijn zelfs restaurants die hele gerechten in hun menu hebben opgenomen hiervoor. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je dit van tevoren altijd even aangeven zodat de chef erop let.

Lekkere groenten

Een goede optie voor een koolhydraatarm dieet is een salade. Nu hoef je niet direct te denken aan een stukje sla en wat komkommers, ook een Caesar salade is een goede keus. Hier zit ook vaak vlees in, wel moet je tijdens het bestellen even aangeven dat je geen croutons wilt. Maar wat dacht je van gestoomde, gewokte of gegrilde groenten? Bij een koolhydraatarm dieet mag je onbeperkt groente eten. 

Een gerecht aanpassen

Je kunt ook gaan voor de standaard gerechten op het menu, maar dan dingen eruit laten. Bijvoorbeeld een lekkere sappige hamburger, deze kun je met gemak bestellen maar dan zonder het broodje. Dit kan natuurlijk ook met een gebakken ei, in plaats van brood vraag je om extra plakjes bacon. Jij bent tenslotte een betalende klant dus zullen ze daar niet al te moeilijk over doen. 

Een stukje vlees

Ook vlees kun je met een gerust hart eten, deze passen bij de koolhydraatarme lifestyle. Je kunt dit op allerlei manieren bereid eten. 

Kies een goed restaurant

Het beste is om bijvoorbeeld naar een wok restaurant te gaan of een wereldkeuken. Dit zijn vaak restaurants waar ze met de lopend buffet methode werken. Op die manier kun je precies de dingen kiezen die je lekker vindt en mag eten. Je moet er bij een wok restaurant wel even alert op zijn dat ze wokken met wok saus. Deze bevatten vaak veel koolhydraten, dus zou je het ook zonder saus kunnen laten wokken. 

Wees niet te streng

Een keertje uitschieten is niet het einde van de wereld als je het maar met mate doet. In sommige gevallen geeft het je dieet juist een boost. Door een cheat dag in te lassen trigger je je lichaam weer even om in actie te komen. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *