Top

Tegenwoordig word je helemaal knetter idioot van alle diëten die je online kan vinden. Die shake is beter dan die, en bij een ander dieet skip je alle koolhydraten. En dan heb je nu het vasten dieet wat momenteel weer helemaal hot is. Maar het feit blijft dat 90% van alle mensen die afvalt met een dieet uiteindelijk weer vrolijk aankomt en terugkomt op zijn/haar eigen gewicht en vaak zelfs nog meer gewicht erbij krijgt ook. Toch wil ook jij strak de zomer in, en weer leuke kleren kunnen shoppen. En dat kan ook, daar zijn de volgende 7 geheime dieet strategieën belangrijk bij.

1. Weet wat jij nodig hebt aan kilocalorieën

Meten is weten. En dat telt werkelijk voor alles. Je kan nog zoveel diëten volgen wat je wilt, als jij structureel meer calorieën binnenkrijgt dan dat je nodig hebt, kom je aan. Dat is gewoon hele simpele wiskunde. Maar hoeveel calorieën mag jij dan krijgen op een dag? 

Als je naar de website van het Voedingscentrum gaat bijvoorbeeld, kom je op een standaard richtlijn uit qua calorieën. Maar elk lichaam is anders. Als jij heel erg veel te zwaar bent, heeft jouw lijf meer calorieën nodig dan van iemand die maar zestig kilo weegt.

Er zijn sites die jouw basis caloriebehoefte kunnen uitrekenen. En het advies is, om daar maximaal 500 kcal per dag onder te gaan zitten als jij wilt afvallen.

2. Wees consistent in wat je eet

De mens is een gewoontedier en ons lijf net zo. Daarom is het belangrijk om een vast eetpatroon te krijgen. Maar ook in de producten die je kiest. Dat wil niet zeggen dat je elke dag alleen maar aardappels moet eten. Nee, maar het is wel verstandig om in hoofdlijnen een vaste structuur te maken in je voeding. Zo weet je lichaam ongeveer wat het kan verwachten.

3. Minder bewerkt voedsel en langwerkende koolhydraten

Momenteel leeft heel erg het idee dat koolhydraten niet goed voor je zijn. Dit klopt niet. Je lichaam heeft zelfs koolhydraten nodig om te functioneren. Wat je lichaam niet nodig heeft zijn de slechte koolhydraten. Dit zijn de koolhydraten die met name in witbrood, pasta, gebak en snacks zitten. Naast dat dit foute koolhydraten zijn, bevatten deze in verhouding ook nog eens veel vet.

Goede koolhydraten zijn een bron van zelfs voor jouw lijf en zijn belangrijke bouwstenen. Deze goede koolhydraten vind je o.a. in quinoa, zoete aardappelen, noten en havermout.

4. Drink veel water

Water is erg belangrijk voor ons lichaam en onze organen. Maar niet alleen voor dat, maar ook voor onze huid en voor als je een gezond gewicht wilt hebben. Water zorgt er namelijk voor dat je maag meer gevuld is waardoor jij minder trek hebt in tussentijds snoepen. 

Zorg daarom dat je minimaal 1.5 liter water per dag drinkt. 

5. Eet vaker kleine beetjes

Hoe vaker je eet hoe beter. En dat wil niet zeggen dat je dan meer moet eten. Nee, je spreidt als het ware wat je op een dag eet over 5 à 6 kleinere porties. Dit zorgt ervoor dat jouw bloedsuikerspiegel constant blijft waardoor je minder piekt en dus geen honger hebt.

6. Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn een belangrijke bron voor ons lichaam. Ze zijn de bouwstoffen voor onze spieren maar ze zorgen ook voor een hoog verzadigingsgevoel. Eet daarom gerust een bakje kwark extra als je honger hebt. Wel zonder cruesli of fruit uiteraard. Gewoon pure kwark.

7. Slaap voldoende

Slaapgebrek lijdt tot overgewicht. Dit komt omdat het ghreline hormoon dan stijgt en dit is het honger hormoon. Hierdoor zul je dus de behoefte hebben om veel meer te gaan eten. Daarom, lekker op tijd naar bed!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *