Top
Afvallen

Begin de dag met een gezond ontbijt

ontbijt

Niet iedereen is een ochtendmens, en mede daardoor wordt het ontbijt door veel mensen nogal eens overgeslagen. Een goed begin van de dag begint echter met een goed ontbijt. Uit het ontbijt haalt je lichaam namelijk essentiële voedingsstoffen om jou een goede start van de dag te geven. Sla je je maaltijd over of ontbijt je heel ongezond, dan kan het zijn dat je je gedurende dag minder fit voelt of in de avond sneller moet bent. Een ontbijt hoeft lang niet altijd een paar sneetjes brood te zijn. Er zijn veel alternatieve om de dag op een gezonde, maar vooral hele lekkere manier te beginnen. Wij geven je daarom een aantal tips voor een aantal lekkere ontbijtjes vol met goede voedingsstoffen.

Muesli pannenkoek als ontbijt

Wie houdt er nu niet van een lekkere pannenkoek? Vaak worden pannenkoeken gegeten als avondeten, maar ook als ontbijt kan een pannenkoek erg goed zijn! Je maakt een pannenkoek extra gezond als je het met muesli bereidt. Voeg vervolgens nog wat stukjes fruit en speltmeel toe voor een heerlijke maaltijd in de ochtend. In een paar minuten heb je dit gerecht gemaakt in de ochtend.

Hüttenkäse op toast

Toast is in de ochtend een prima vervanger voor brood. Smeer wat lekkere hüttenkäse op de toast en doe er een paar verse tomaatjes op en je hebt een heerlijk ontbijt. Dit ontbijt bevat veel koolhydraten, is heerlijk smeuïg en heeft een hele frisse smaak. Een lekker maar vooral erg lekker begin van de dag.

Groene omelet

Een gebakken ei of een omelet is een ontbijtje waar veel mensen in de ochtend erg van kunnen genieten. Een ei bevat veel goede voedingsstoffen om de dag goed te beginnen, maar echt gezond maak je het pas als je wat verse groente toevoegt. Snijd wat groente in kleine stukjes, zoals champignons, paprika en courgette, en voeg het toe aan de omelet. Het geeft een heerlijke smaak en zit bovendien boordevol voedingsstoffen die jou in de ochtend de start geven die je nodig hebt.

Probeer elke dag een goed ontbijtje te nemen, want het ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Ze zeggen niet voor niets dat een goed begin vaak het halve werk is. Eet smakelijk!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *