Top
Afvallen

Afvallen door het drinken van water.

water drinken

Water drinken, je hebt er vast al wel eens van gehoord, maar werkt het nu echt? Val je meer af als je meer water drinkt? Het antwoord is kort en krachtig, Ja. Hoe dit komt en hoe jij hier ook profijt van kunt hebben leggen we je graag uit.


Drinken van water om af te vallen

Wie meer vocht drinkt op een dag zal zeker sneller afvallen. Dit heeft een aantal oorzaken, maar alleen drinken van water gaat je natuurlijk niet helpen om gewicht te verliezen. Naast het drinken van water zal je ook op je voeding moeten letten en wellicht is sporten ook een goed idee om zo het afvallen te bespoedigen. Daar zullen we het echter in dit artikel niet over hebben, het gaat er nu om hoe je door het drinken van water sneller kunt afvallen.


Waarom drink je water om af te vallen?

Water zorgt er voor dat de maag eerder vol is en je dus een verzadigd gevoel hebt. Als je voor het eten eerst een glas water drinkt zal je al snel merken dat je minder eet. De maag voelt zich gevuld en zal eerder het seintje af geven naar de hersenen dat je vol zit. Water neemt de plek in van het voedsel dus blijft er minder ruimte over en zal je minder gaan eten. Dit draagt natuurlijk bij aan het verliezen van gewicht. Daarnaast bevat water geen suiker of andere toegevoegde zoetstoffen en is het dus veel gezonder voor het lichaam als frisdrank, koffie of thee.


Hoeveel water moet ik drinken?

Drinken van water is gezond voor je, of je nu wilt afvallen of niet. Het is onmisbaar te noemen voor het lichaam en behoort daarom ook tot een van de eerste levensbehoeften. Water zorgt voor een goede warmteregulatie, het stimuleert de stofwisseling en zorgt er voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Het drinken van water is dus altijd gezond. Per dag verliezen we met zweten, plassen en zelfs ademen maar liefst 2,5 liter vocht. Deze moeten we zeker op peil houden. Minimaal 1,5 liter water per dag is dus aan te raden.

Tips voor het drinken van water.

Water zit niet alleen in de kraan, ook met onze voeding krijgen we vocht binnen. Bij een gezond voedingspatroon is dit ongeveer 1 liter per dag. Om meer vocht binnen te krijgen kun je kiezen voor gezonde voeding met producten die vocht bevatten. Bijvoorbeeld bouillon of soep. Om niet te vergeten meer vocht te drinken zou je op vaste momenten een glas water kunnen drinken, bijvoorbeeld voor elke maaltijd. Dit geeft al een vol gevoel en zorgt dat je minder eet, plus dat je het benodigde water binnen krijgt. Zet ook een flesje water op jouw bureau, je zult merken dat je er sneller naar toe grijpt om even een slokje te nemen. Zeker met de gedachten dat hoe meer water je drinkt hoe minder je eet en dus hoe sneller je afvalt moet het toch bijna geen probleem meer zijn om af te vallen door het drinken van water.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *